Volledig kunstgebit op implantaten

Onze Diensten

U kunt bij ons terecht in onze moderne en up-to-date praktijk voor een compleet nieuwe gebitsprothese, implantaat gedragen prothese (klik gebit) en het laten uitvoeren van reparaties of aanpassingen van uw bestaande prothese.

Volledig kunstgebit op implantaten

Een implantaat moet u zien als een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen kaakbot vastgroeit.

Volledig kunstgebit

Ruim 3 miljoen mensen in Nederland draagt een kunstgebit. Ongeveer 35% hiervan heeft in meer of mindere mate problemen mee.

Reparatie en Rebasing

De schrik van iedere prothesedrager is dat de prothese stuk gaat. Het kan gaan om een tandje dat eruit gebroken is, terwijl u een koekje bij de thee at.

Volledig kunstgebit op implantaten

Wat is een implantaat?

Een implantaat moet u zien als een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen kaakbot vastgroeit. Implantaten zien eruit als een schroef of holle cilinder. Ze worden gemaakt van titanium, een materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd.

Een loszittende onderprothese is één van de meest voorkomende klachten bij dragers van een volledig kunstgebit. Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft vooral de onderkaak slinken en kunstgebit gaat steeds losser zitten. Vervolgens schuift deze over het tandvlees met daaronder het kaakbot wat voornamelijk veel irritaties en pijn veroorzaakt. Meestal met plaatsen van twee implantaten in de onderkaak zijn deze klachten verleden tijd.

Implantaten kunnen zowel in onder ook in bovenkaak geplaatst worden.

Waarom een implantaat?

Permanente implantaten zijn een fantastisch alternatief voor een gebitsprothese. Het is een duurzame oplossing, waar u op kunt vertrouwen.

Voordelen van implantaten zijn:

 • Vast zittende prothese.
 • Goed kunnen kauwen en dat komt de spijsvertering ten goede.
 • Het bot blijft goed bewaard en slinkt niet of nauwelijks verder.
 • Het gevoel van het hebben van eigen tanden of kiezen is weer terug.
 • Eten wat u wilt.
 • Zorgeloos kunnen lachen.
 • Een perfecte pasvorm.

Bij een controlebezoek kunnen wij vaststellen of plaatsen van implantaten nodig is. Als wij van mening zijn dat het wel het geval is dan krijgt u vervolgens een afspraak bij onze implantoloog. Daar wordt vervolg onderzoek gedaan en worden de mogelijkheden besproken. Het is namelijk belangrijk dat er voldoende kaakbot aanwezig is, dat uw kaakbot en tandvlees gezond zijn en gehele gezondheid moet goed zijn. Bij twijfel zal de implantoloog in overleg treden met uw huisarts of behandelend specialist.

 

Het behandeltraject Implantologie

Hoe moet u zicht voorstellen het behandel traject en wat kunt u kunt verwachten bij het plaatsen van implantaten? Het behandeltraject verloopt doorgaans in 4 of 5 stappen.

 1. Intake bij de implantoloog
 • mogelijkheden bespreken (mogelijkheden, verwachtingen en eventuele risico)
 • gezondheidslijst door nemen (eventuele medicijnen gebruik)
 • kaakonderzoek doen + x-Ray (of röntgen) foto
 • inplannen vervolg behandeling
 • kosten bespreken en indien nodig aanvraagmachtiging doen bij zorgverzekeraar
 1. Indien nodig voorbereidingen
 • bijvoorbeeld: botopbouw, tijdelijke voorziening, CT scan
 1. Implanteren
 • implantaten worden onder plaatselijk verdoving geplaatst
 • de ingreep zelf duurt circa 30 minuten bij het plaatsen van 2 implantaten in de onderkaak
 • er wordt een noodvoorziening aangebracht, zodat u niet zonder tanden hoeft rond te lopen tijdens ingroei periode
 1. Nazorg (na 1 week)
 • controle verloop genezing proces
 • implantaten stabiel controle
 • eventuele problemen voorden verholpen (denk aan pijn plek veroorzaakt door bestaande kunstgebit)
 • instructies (zoals implantaat onderhoud) wordt nogmaals met patiënt doorgenomen
 1. Laatste controle (na ingroeiperiode van ca 10 weken)

– wordt gecontroleerd of implantaten zijn goed en vast gegroeid

– indien nodig worden implantaten en rondom gereinigd

– wordt definitieve kliksysteem op implantaten geplaatst

Nadat inplantoloog het groen licht geeft dat alles goed is en implantaten voldoende vastgegroeid zijn dan kunnen wij starten met het aanmeten van uw nieuwe prothese.

Mondhygiëne

Implantaten worden in principe op dezelfde wijze verzorgd als uw eigen tanden.

De belangrijkste plaatsen die schoon moeten blijven zijn de overgangen van de implantaten naar het tandvlees. Reiniging is nodig omdat er tandvleesontsteking en uiteindelijk botverlies kan optreden. Dus een goede hygiëne voor uw mond en uw prothese is van het allergrootste belang voor het behoud van de implantaten.

Daardoor wordt u verzocht om regelmatig (jaarlijks) naar de implantoloog en mondhygiëniste te gaan om uw implantaten te laten controleren en reinigen. Op deze manier begeleiden wij u samen naar een goede mondhygiëne, zodat u uw levenslang kunt genieten van uw kunstgebit op implantaten!

Wat zijn de kosten?

Nadat uw zorgverzekeraar een machtiging heeft afgegeven voor het plaatsen van de implantaten, dan wordt dit volledig vanuit de basisverzekering vergoed.

De prothese die daar vervolgens op geplaatst wordt heeft een wettelijke eigen bijdrage van 17% (van het totale bedrag) en deze licht tussen €350,- en €400,- (voor twee implantaten).

Maar het is goed mogelijk dat uw aanvullende verzekering deze eigen bijdrage gedeeltelijk of in zijn geheel vergoedt.

Let op: mocht u nog geen kosten hebben gehad die vallen onder de basisverzekering, houdt u dan ook rekening met uw eigen risico (meer informatie bij uw zorgverzekeraar).

Garantie

Uw kunstgebit is met zorg vervaardigd om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Wij geven u een jaar garantie op de duurzaamheid. Vijl of slijp nooit aan uw kunstgebit. Als u hierdoor de pasvorm veranderd kunt u uiteraard geen aanspraak meer maken op garantie.

Wat zeggen onze klanten

Mijn vrouw en ik zijn uitermate tevreden!!!! We ontvingen een goede voorlichting, een zeer hygiënisch en zorgvuldige behandeling
Niet te vergeten de altijd warme ontvangst met koffie, thee en lekkere koekjes of bonbons, maar bovenal een goede en adequate uitnodigende sfeer, kortom...een geweldig team van goede hulpverleners waardoor er een groot wederzijds vertrouwen is opgebouwd!

Berghuis

Patient
Hallo.
Even over de behandeling: uitstekend geholpen door een vakbekwame man en vrouw in een prettige, open en huiselijke sfeer. Zeker een aanrader als u een nieuwe prothese nodig heeft.
Hans Wesselo, Amersfoort.

Wesselo

Patient
Heb goede ervaring kan altijd terug komen, nooit geen bezwaar word altijd perfect geholpen.

VA de Valk de Ruiter

Patient

Maak een afspraak

U kunt onderstaand formulier invullen met uw gegevens. Aan de hand daarvan zullen wij binnen twee werkdagen contact met u opnemen om een definitieve datum/tijd af te spreken.