Reparatie en Rebasing

Onze Diensten

U kunt bij ons terecht in onze moderne en up-to-date praktijk voor een compleet nieuwe gebitsprothese, implantaat gedragen prothese (klik gebit) en het laten uitvoeren van reparaties of aanpassingen van uw bestaande prothese.

Volledig kunstgebit op implantaten

Een implantaat moet u zien als een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen kaakbot vastgroeit.

Volledig kunstgebit

Ruim 3 miljoen mensen in Nederland draagt een kunstgebit. Ongeveer 35% hiervan heeft in meer of mindere mate problemen mee.

Reparatie en Rebasing

De schrik van iedere prothesedrager is dat de prothese stuk gaat. Het kan gaan om een tandje dat eruit gebroken is, terwijl u een koekje bij de thee at.

Reparatie en Rebasing

De schrik van iedere prothesedrager is dat de prothese stuk gaat. Het kan gaan om een tandje dat eruit gebroken is, terwijl u een koekje bij de thee at. Een scheur of breuk in uw prothese, doordat u hem in de wasbak of op de grond heeft laten vallen…

Patiënten komen dagelijks bij ons met allerlei reparatie.

Prothese wordt bij ons afgegeven voor reparaties en meestal is deze binnen enkele uren gemaakt (afhankelijk van de schade aan uw prothese).

Vergeet niet het pasje van uw zorgverzekeraar mee te nemen samen met uw eigen geldig legitimatiebewijs.

Let op!
Repareer nooit zelf uw kunstgebit en zeker niet met prothese- of secondelijm! De kans is dan heel groot dat u uw prothese verder beschadigt. Bij een breuk is het bijvoorbeeld dan niet meer mogelijk om het breukvlak terug te vinden. Uiteindelijk gaat dit ten koste van de pasvorm en daardoor past uw prothese niet meer optimaal op uw kaak.

Rebasing

In de loop der jaren slinkt uw kaak eenmaal. Hierdoor kan de prothese losser gaan zitten en kantelen omdat er een open ruimte ontstaat tussen uw prothese en uw kaak.

Met een rebasing kan uw prothese weer optimaal passend gemaakt worden. Dat betekent dat na de rebasing prothese weer lekker sluit op uw kaak, zuigt weer vacuüm en blijft (beter) zitten.

Deze behandeling wordt binnen 1 dag uitgevoerd. Dus ’s ochtends wordt afdruk genomen en ‘s middags kunt u uw prothese weer ophalen. Houdt u er rekening mee dat u op die dag geen prothese hebt want deze blijft bij ons.

Maar om te kunnen vaststellen of een rebasing optimale verbetering in uw situatie oplevert, dient u daarvoor een controle afspraak met ons te maken.

Vergeet niet het pasje van uw zorgverzekeraar mee te nemen samen met uw eigen geldig legitimatiebewijs.

Wat zeggen onze klanten

Mijn vrouw en ik zijn uitermate tevreden!!!! We ontvingen een goede voorlichting, een zeer hygiënisch en zorgvuldige behandeling
Niet te vergeten de altijd warme ontvangst met koffie, thee en lekkere koekjes of bonbons, maar bovenal een goede en adequate uitnodigende sfeer, kortom...een geweldig team van goede hulpverleners waardoor er een groot wederzijds vertrouwen is opgebouwd!

Berghuis

Patient
Hallo.
Even over de behandeling: uitstekend geholpen door een vakbekwame man en vrouw in een prettige, open en huiselijke sfeer. Zeker een aanrader als u een nieuwe prothese nodig heeft.
Hans Wesselo, Amersfoort.

Wesselo

Patient
Heb goede ervaring kan altijd terug komen, nooit geen bezwaar word altijd perfect geholpen.

VA de Valk de Ruiter

Patient

Maak een afspraak

U kunt onderstaand formulier invullen met uw gegevens. Aan de hand daarvan zullen wij binnen twee werkdagen contact met u opnemen om een definitieve datum/tijd af te spreken.