Vergoeding

Vergoeding

Volledige prothese

Uw zorgverzekeraar vergoedt standaard 75% van uw nieuwe prothese rechtstreeks uit de basisverzekering (mits uw prothese 5 jaar oud is). Een aanvullende verzekering kan de resterende 25% voor u gedeeltelijk of helemaal vergoeden.

Let op: mocht u nog geen kosten hebben gehad die vallen onder de basisverzekering, houdt u dan ook rekening met uw eigen risico (meer informatie bij uw zorgverzekeraar).

Implantaat gedragen prothese of klik prothese:

Nadat uw zorgverzekeraar een machtiging heeft afgegeven voor het plaatsen van de implantaten, worden deze ook volledig door zorgverzekeraar vergoedt. Echter prothese op implantaten wordt niet 100% vergoedt. Patiënt dient vaak eigen bijdrage betalen.

Een aanvullende verzekering kan de resterende kosten voor u gedeeltelijk of helemaal vergoeden.

Bijvoorbeeld:

  • u betaalt 8% eigen bijdrage voor bovenkaak met implantaten en boven prothese
  • u betaalt 10% eigen bijdrage voor onderkaak met implantaten en onder prothese
  • u betaalt 17% eigen bijdrage voor een combinatie met een gewoon kunstgebit (bijvoorbeeld onderprothese met implantaten en boven gewone prothese)

Dus, kunstgebit die vervolgens op implantaten geplaatst wordt heeft een wettelijke eigen bijdrage van 17% (van het totale bedrag) en dat licht tussen €350,- en €400,- (voor twee implantaten).

Let op: mocht u nog geen kosten hebben gehad die vallen onder de basisverzekering, houdt u dan ook rekening met uw eigen risico (meer informatie bij uw zorgverzekeraar).

Rebasing en Reparatie

 Uw zorgverzekeraar vergoedt rebasing (aanpassing) en reparatie van een volledige prothese voor 90% uit de basisverzekering. De resterende 10% van deze kosten worden aan u (patiënt) berekend als eigen bijdrage.

Declaratie afhandeling protocol

Aangezien wij vaste afspraken met bijna alle zorgverzekeraars hebben gemaakt, hoven onze klanten (patiënten) onze kosten nooit vooraf of meteen na de behandeling aan ons te betalen. Declaratie afhandeling verloopt als volgt:

  • nadat wij klaar met behandeling zijn wordt een rekening gemaakt
  • deze wordt vervolgens digitaal bij zorgverzekeraar aangeleverd
  • nadat ze deze bij zorgverzekeraar hebben gecontroleerd krijgen wij een bericht tot welk bedrag wordt deze door hen vergoedt en welk bedrag dient klant (patiënt) zelf te betalen (eigen bijdragen)
  • daarna maken wij een declaratie voor de verzekerde (eigen bijdrage) en sturen wij deze samen met een brief naar onze klant (patiënt)
  • patiënt heeft nog 14 dagen tijd om deze rekening te betalen

In meeste gevallen wordt onze rekening naar een patiënt opgestuurd pas 1 maand later nadat hij bij ons voor het laatst is geweest.

Handig om te weten

Twee begrippen die vaak voor veel verwarring zorgen:

  • Het eigen risico en
  • De eigen bijdrage.

Eigen risico & bijdrage

Eigen risico

De eerste zorgkosten (medicijnen, behandelingen, etc.) van het kalenderjaar die normaal vergoedt uit basisverzekering worden, dient u zelf te betalen. Dit bedrag is het wettelijke eigen risico en in 2021 is het € 385. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om het eigen risico te verhogen (vrijwillig eigen risico), zodat zij maandelijks korting krijgen op hun premie.

Daarnaast zijn er een aantal uitzonderingen gemaakt, die niet met het eigen risico verrekend worden, zoals een bezoek aan de huisarts of de verloskundige.

Meer informatie hierover vindt u de website van uw zorgverzekeraar.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage is dat deel van de rekening, dat u altijd zelf dient te betalen (u betaald mee). Sommige behandelingen of medicijnen vergoedt uw zorgverzekeraar niet helemaal. In dat geval moet u een eigen bijdrage betalen voor een genees- of hulpmiddel. Bijvoorbeeld 25% bij een nieuwe volledige prothese.

Meer informatie hierover vindt u op de website van uw zorgverzekeraar.

Eigen risico

De eerste zorgkosten (medicijnen, behandelingen, etc.) van het kalenderjaar die normaal vergoedt uit basisverzekering worden, dient u zelf te betalen. Dit bedrag is het wettelijke eigen risico en in 2016 is het € 385. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om het eigen risico te verhogen (vrijwillig eigen risico), zodat zij maandelijks korting krijgen op hun premie.

Daarnaast zijn er een aantal uitzonderingen gemaakt, die niet met het eigen risico verrekend worden, zoals een bezoek aan de huisarts of de verloskundige.

Meer informatie hierover vindt u de website van uw zorgverzekeraar.

Eigen bijdrage
De eigen bijdrage is dat deel van de rekening, dat u altijd zelf dient te betalen. Sommige behandelingen of medicijnen vergoedt uw zorgverzekeraar niet helemaal. In dat geval moet u een eigen bijdrage betalen voor een genees- of hulpmiddel. Bijvoorbeeld 25% bij een nieuwe volledige prothese.

Meer informatie hierover vindt u op de website van uw zorgverzekeraar.

Wat zeggen onze klanten

Mijn vrouw en ik zijn uitermate tevreden!!!! We ontvingen een goede voorlichting, een zeer hygiënisch en zorgvuldige behandeling
Niet te vergeten de altijd warme ontvangst met koffie, thee en lekkere koekjes of bonbons, maar bovenal een goede en adequate uitnodigende sfeer, kortom...een geweldig team van goede hulpverleners waardoor er een groot wederzijds vertrouwen is opgebouwd!

Berghuis

Patient
Hallo.
Even over de behandeling: uitstekend geholpen door een vakbekwame man en vrouw in een prettige, open en huiselijke sfeer. Zeker een aanrader als u een nieuwe prothese nodig heeft.
Hans Wesselo, Amersfoort.

Wesselo

Patient
Heb goede ervaring kan altijd terug komen, nooit geen bezwaar word altijd perfect geholpen.

VA de Valk de Ruiter

Patient

Maak een afspraak

U kunt onderstaand formulier invullen met uw gegevens. Aan de hand daarvan zullen wij binnen twee werkdagen contact met u opnemen om een definitieve datum/tijd af te spreken.