Mondhygiëne

Tandvlees

Juist als u tandeloos bent, is het verstandig de mond goed te blijven reinigen of poetsen. Borstel het ’tandvlees’ van uw onder- en bovenkaak met een zachte tandenborstel en eventueel met wat tandpasta. Op deze manier maakt u niet alleen uw mond schoon, maar verbetert u ook de doorbloeding van het ‘tandvlees’.

Tong

Besteed speciale aandacht aan het reinigen van uw tong. De aanslag die daar zit, zorgt namelijk vaak voor een onfrisse adem. Probeer met de borstel of een spatel het achterste van uw tong schoon te maken.

Gevoelige mond

Heeft u een gevoelige mond? Probeer dan samen met de tandarts achter de oorzaak te komen. Spoeldrankjes om de mond minder gevoelig te maken, zorgen vooral voor vermindering van de klachten, maar halen de oorzaak meestal niet weg.

Tips: gebitsprothese

De meeste mensen die een gebitsprothese hebben, kunnen hier prima mee overweg. Ter ondersteuning vindt u hier nuttige tips voor een goed gebruik van de gebitsprothese.

Reiniging

Voedsel- en speekselresten hechten zich gewoonlijk na korte tijd aan het gebit, waardoor de prothese stroef kan worden. Nieuw materiaal hecht zich daardoor nog makkelijker aan de prothese. Op deze voedingsbodem kunnen bacteriën en schimmels groeien, waardoor ze ontstekingen veroorzaken. Maak er daarom een gewoonte van om uw prothese elke dag, na iedere maaltijd, zowel aan de binnen- als buitenzijde goed te reinigen. Bacteriën en schimmels krijgen zo geen kans.

Irena Sabic in het nieuws

Wij houden op zaterdag 22 september van 10.00 -16.00 uur de jaarlijkse Open Dag.

Alle bezoekers, cliënten en belangstellenden zijn welkom om kennis met ons te maken.

Samen zorgen wij voor een gezellige, interessante, leerzame en nutte volle dag.

Daarna hebben wij voor u verschillende drankjes en lekkernij voorbereidt zodat u zicht helemaal thuis voelt.

Good Reasons to Break the Fast-Food Habit

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s sta.It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.